Kružberský pstruh

Ryba s opravdu výjimečným masem:

 

  • je chován ve velice kvalitní vodě z vodárenské nádrže Kružberk
  • je krmen prvotřídním dánským krmivem Biomar a také přirozenou potravou – zooplanktonem – který se do chovných nádrží dostává z nádrže Kružberk

Velikost prodávaných ryb je od cca 0,35-0,50 kg. V podnikových prodejnách Povodí Odry se prodává Kružberský pstruh vždy živý a čerstvý, s možností dalšího opracování přímo na místě. Bonusem pro zákazníky je i skutečnost, že chlapi, kteří ryby prodávají, je zároveň chovají, takže mohou kvalifikovaně odpovědět na případné dotazy.Současně je možné se s ním setkat i na prodejnách některých regionálních prodejců, kteří Kružberského pstruha od Povodí Odry odebírají.

Pokud je tento pstruh dále odchováván do velikosti 1 – 2,5 kg,pak ho obchodně označujeme jako KRUŽBERSKÝ LOSOSOVÝ PSTRUH. Výhodou je, že z nich lze upravit filety téměř bez kostí a ty pak mají širokou škálu kulinářského využití.Proč označení ,, LOSOSOVÝ ´´ ? Nejedná se samozřejmě o nový druh ryby či o lososa. Je to klasický pstruh, odchovaný v podmínkách Kružberské farmy. Zbarvení masa, podobného lososu získává z krmiva obohaceného o přírodní pigment Astaxantin. Je to výtažek ze sladkovodních řas (Haematococcus pluvialis). Jedná se o silný antioxidant a má tudíž velmi pozitivní účinky na lidské zdraví.

Celý chov pstruha pod Hrází Kružberské přehrady je samozřejmě prováděn pod dohledem státní veterinární správy včetně potřebných rozborů a vyšetření.

Kružberský pstruh má ambice stát se regionální potravinou.

KRUŽBERSKÝ PSTRUH
s uděleným certifikátem
„OPAVSKÉ SLEZSKO regionální produkt®“.